srЋирилицаlatLatinicaenEnglish

Почела настава у школи српског у Бечу

Након летње паузе, школа српског језика у Бечу, у организацији Српског просвјетног и културног Друштва „Просвјета“ у Аустрији, наставила је са радом. Настава ће трајати по три часа и обухвата учење језика, читање и писање, упознавање са историјом, културом и књижевношћу. Програм је прилагођен потребама ученика, као и програму основног образовања и васпитања у иностранству Министарства просвете, науке и технолошког развоја Републике Србије.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Председник „Просвјете“ Срђан Мијалковић каже да је школа српског важна јер је она почетак стварања образовних институција Срба у Аустрији, које за сада не постоје, али је потреба за њима све већа.

„Надамо се да ће органи Републике Србије и Републике Српске препознати значај ове школе, али и да ће, пре свега, аустријске и бечке институције задужене за школство и језик схватити да је интерес и право грађана српског порекла развој образовања и на свом, матерњем, српском језику“, рекао је он.

Наставница Љубица Капетановић подсетила је ученике и родитеље на термине, распоред часова и начин рада у новој школској години, а деца и родитељи су изразили задовољство што је „Просвјета“ успела да обезбеди нове просторије за рад.

Пројекат је остварен уз материјалну и моралну помоћ СПЦ у Бечу. Управа за сарадњу с дијаспором и Србима у региону суфинансирала је одржавање наставе.

Check Also

Донација Србије Српској – помоћ у борби против вируса Covid19

извор: srbija.gov.rs Председник Републике Србије Александар Вучић обишао је данас, заједно са потпредседницом Владе и …