srlaten

Почетак школске године у Волосу и отварање Конзулата

Делегација Министарства просвете, науке и технолошког развоја Србије, коју је предводио министар Младен Шарчевић, посетила је српске допунске школе у Атини и Волосу, где је министар свечано отворио  нову школску годину. У делегацији су били и Ана Ланговић-Милићевић, државни секретар и Марко Попадић, специјални саветник у МПНТР, као и Вера Вукићевић, заменик помоћника министра спољних послова.

 

Министар Шарчевић је, поздрављајући децу и родитеље у Атини и Волосу, истакао значај допунских школа у којима деца наших сународника у иностранству стичу знања о језику, култури и историји Србије. Влада Србије је како је истакао министар, трајно оријентисана на јачање овог вида наставе, схватајући значај који допунска школа има за јачање веза наших сународника у иностранству са матицом.

Након програма у Српској допунској школи, министар Шарчевић и делегација, као и амбасадор РС Душан Спасојевић са сарадницима, генерални конзул у Солуну Синиша Павић, низ званица из Волоса и регије, као и родитељи и деца Српске допунске школе у Волосу и Лариси, предвођени учитељицом Љубицом Покрајац Псарос  присуствовали су свечаном отварању Конзулата Р. Србије на челу са почасним конзулом Симеоном Цомокосом. Почетак рада Почасног конзулата обележен је свечаним пријемом у хотелу Волос Палас у Волосу у којем се и налазе привремене просторије Почасног конзулата.

Check Also

Гујон о Олуји: Не смемо да заборавимо 1.881 убијеног Србина и 220.000 прогнаних

Директор Управе за сарадњу с дијаспором и Србима у региону Арно Гујон је изјавио да …