srlaten

Подршка Сајму запошљавања “Back2Serbia”

У оквиру иницијативе “Запослимо Србију”, Канцеларија за сарадњу с дијаспором и Србима у региону подржава сајам запошљавања под називом „Back2Serbia“, који ће се одржати 14. и 15. јуна 2013. године у Београду у Студентском културном центру (СКЦ).

Позивамо све наше држављане који су живели у иностранству, као и оне који су у земљи и траже посао и прилику за унапређење каријере да дођу на сајам и информишу се о могућностима запослења и покретања сопственог бизниса у Србији. Сајам “Back2Serbia” организује се други пут, а на прошлогодишњем сајму било је око 1000 посетилаца из разних крајева света, као и 15 водећих компанија са око 200 отворених радних места.

Главни циљ сајма је да привуче младе људе са међународним образовањем и професионалним искуством вољним да се врате у Србију и да им кроз контакт са компанијама на дводневном сајму буде омогућена прилика да пронађу запослење у својој земљи.

У настојању да мотивише професионалце из дијаспоре да се врате у земљу као и да инвестирају и отворе нова радна места, Канцеларија ће на сајму представити примере добре праксе у инвестицијама у којима је значајну улогу имала дијаспора, а које су довеле до запошљавања великог броја људи у матици.

Фото: back2serbia.com

Поред Канцеларије за дијаспору, сајам има подршку Министарства омладине и спорта, Националне службе за запошљавање, као и групе повратника „Repats Serbia“ којој је Канцеларија већ представила иницијативу “Запослимо Србију”. Ова група броји преко 700 високообразованих стручњака који су некада живели ван Србије и који су се у њу вратили.

За додатне информације о сајму и начину пријаве посетите сајт www.back2serbia.com.

Check Also

Селаковић и Гујон с дијаспором у седишту СНО у Чикагу

Министар спољних послова Никола Селаковић поручио је Србима у Чикагу да су држави Србији, као …