srlaten

Подршка српском Удружењу привредника из Тирола

Председник управног одбора Удружења привредника из Тирола Александар Михаиловић, потпредседник сектора финансија Драган Милорадовић и представници службе за информисање Савеза Срба Аустрије, разговарали су са председницом Привредне коморе Тирол-град Инзбрук Регином Штангер, потредседником Коморе за град Инзбрук Матијасом Пошлом и координатором за спољне послове Грегором Лајтнером.

Како је ово удружење саопштило, састанак је прва степеница у сарадњи Удружења привредника са Комором. Представник за спољне послове Лајтнер је предложио да се оствари комуникација и директан сусрет са привредном комором Италије, тачније подручном асоцијацијом ЕОС у Болзану Јужни Тирол – Италија , као и представницима привредне коморе Аустрије у Београду.

Договорено је да се на јесен одрже стручни састанци на тему пројеката сајмова српске привреде широм Тирола, где би чланови удружења и сви заинтересовани увидели могућности сарадње, као и потенцијале за пласман производа , услуга и инвестирања у пројекте од привредног значаја.

Представници Привредне коморе истакли су да ће, према својим могућностима, помагати рад удружења.

Check Also

Селаковић и Гујон с дијаспором у седишту СНО у Чикагу

Министар спољних послова Никола Селаковић поручио је Србима у Чикагу да су држави Србији, као …