srlaten

Помоћ дијаспоре стигла у Ниш

 

Контејнер са хуманитарном пошиљком организације „28.јун“ из Канаде, коју чине медицинска и помоћна лековита средства стигао је недавно у Клинички центар у Нишу.

sredjeno-28

[blockquote_right] Помоћ Црној Гори

„28. јун“ је, у сарадњи са Српском православном црквом у Црној Гори и са црквом Светог вазнесења из Рокфорда, доставио хуманитарну помоћ сународницима у овој држави. 170 пакета одеће тешких 1370 кг стигло је у Подгорицу (Народна Кухиња Саборног Храма Христовог Васкрсења), Беране (манастир Ђурђеви ступови) и у Цетиње ( Народна кухиња мати Јелисавете).“  [/blockquote_right]

Генерални директор КЦа, др Зоран Радовановић рекао је да је „Организација 28. Јун је успела да оствари нешто што до сад није урађено годинама. Овим путем желим да им се захвалим у име свих људи из Ниша и Србије на њиховој помоћи и да се надам будућој сарадњи.“

У контејнеру су се према наводима са сајта града Ниша налазе ЕКГ машине, лекарски столови за преглед, мерачи пулса и крвног притиска и инхалатори.

Организација „28. јун“  је раније доставила два контејнера Србима у Грачаници јуна 2012. године, али и Србима у Вишеграду фебруара 2013. године, а најваљују и скоре пошиљке за Црну Гору и Србима у Хрватској.

У хуманитарном пројекту „Српске земље, Српски род“ , преко локалних координатора организације „28. јун“ учествује више од 100 заједница у којима живе Срби широм света.

„Многи од нас из дијаспоре осећамо обавезу да помогнемо нашем народу, а „28.Јун“ је инструмент помоћу којег су се српске заједнице широм света ујединиле како би на што ефикаснији начин испуниле наш заједнички циљ. Саградили смо јаке темеље и радујемо се што смо успели да помогнемо Нишу. Истовремено се надамо да ћемо у будућности успети да помогнемо и другим заједницама“, рекао је поводом испоруке Филип Филипи, председник „28. јуна“.

Check Also

Срби из Пљеваља: Ово је велики дан за нас

Директор Управе за сарадњу с дијаспором и Србима у региону Арно Гујон заједно с владиком …