srlaten

Помоћ Срба из УАЕ

Српска заједница из УАЕ је сложно и организовано од првог дана катастрофалних поплава сакупљала помоћ за своје суграђане у матици.

извор: Абу Даби Срби
извор: Абу Даби Срби

Из УАЕ је до сада послато укупно 328 кутија помоћи укупне тежине 5245 килограма у вредности око 12 000 евра, а ко 2,3 тоне помоћи се налази у амбасади и чека транспорт Србију.

Од донатора прикупљено је преко 240 000 дирхама, тј око 48 000 евра и уплаћено на наменски рачун Владе Републике Србије. Донаторске вечери у организацији Амбасаде Србије, Српског пословног савета и групе Дубаи Сербс одржане су 19. маја у Дубаију, а 20. маја у Абу Дабију.

Хуманитарна помоћ у роби сакупљана је од првог дана. Стотине волонтера, припадника  српске заједнице сакупило се на заједничком задатку широм УАЕ. Покренуте су акције сакупљања помоћи по школама и фирмама, остварена је сарадња са Црвеним крстом УАЕ. Локални медији су писали о волонтерским акцијама прикупљања помоћи.

Залагањем наших људи, акцијама су се придружили и странци. Амбасади Србије је најављена помоћ УАЕ у изградњи кућа и неколико већих донација у роби (лекови, намештај и храна). Према проценама на територији УАЕ има око 10 000 припадника српске заједнице.

Check Also

Арно Гујон посетио Србе у Федерацији БиХ и поделио поклоне ђацима

Директор Управе за сарадњу с дијаспором и Србима у региону Арно Гујон поделио је ђацима …