srlaten

„Просвјета“ за Анђелу

СПКД „Просвјета“ је у Бечу 24. и 25. августа организовала сусрет са тринаестогодишњом Анђелом Алексић и њеном породицом да би се скупила помоћ за опоравак оперисане девојчице. Представљена је књига „Трновитом тамом до светла“ Мике Влацовића, а приход од њене продаје намењен је даљем лечењу мале Анђеле.

Књига „Трновитом тамом до светла“ аутора Мике Влацовића, посвећена је животној борби Анђеле, њене породице и пријатеља. Сав приход од продаје књиге намењен је даљем лечењу мале Анђеле.

После трансплантације срца у Бечу, 3. јануара, Анђела се вратила кући у Боровац код Бујановца. Једном месечно мора да долази у Беч на контроле. До краја живота мора да пије лекове да јој организам не би одбацио страно ткиво.

Чланови СПКД Просвјета Аустрија, који су помагали и у прикупљању средстава за операцију, решили су да подрже Анђелу, њену породицу и пријатеље из НВО Животна помоћ у даљој борби за опоравак Анђеле.

У програму, који је водила Зорица Вулић, доскорашњи секретар бечког одбора Просвјете, учествовали су Марија Перић и Миленко А. Бегановић, читајући одломке из књиге, као и група деце из Просвјетине мале причаонице.

Check Also

Срби из Пљеваља: Ово је велики дан за нас

Директор Управе за сарадњу с дијаспором и Србима у региону Арно Гујон заједно с владиком …