srlaten

Помоћник директора Растко Јанковић посетио тениски камп у Аранђеловцу

Тениско спортско друштво АС (ТСВ АС) из Беча организује седмодневни летњи тениски камп под називом „ТЕНИСКИ КАМП АРАНЂЕЛОВАЦ 2013“.

Камп се одржава од 5. до 11. августа 2013. године у Аранђеловцу, на тениским теренима Иванчевић – учествују  талентовани млади тенисери из Тениског клуба Грачаница из Грачанице и Тениског спортског друштва АС из Беча.

[blockquote_left] Теннис-Спорт-Вереин АС

Тениско спортско друштво које је основано 2010. године у Бечу (Аустрија), са мисијом да окупи што већи број заљубљеника у овај спорт, посебно деце и млађих генерација, као и тежњом за откривањем нових младих талената. Циљ ТСВ АС је организовање такмичења на турнирима у Аустрији, Србији и другим земљама, организовање тениских кампова, дружење младих и њихов правилан физички развој. [/blockquote_left]

На позив домаћима Тениског спортског друштва АС, јуче,  помоћник директора  Канцеларије владе Србије за дијаспору и Србе у региону Растко Јанковић посетио је тениски камп. Јанковић је у разговору и дружењу са младим тенисерима рекао је да су  овакви пројекти добри за развој деце и младих, као и за повезивање младих спортиста из дијаспоре са колегама у Србији, како на спортском, тако и на културном и образовном плану.

Директор кампа и председник ТСВ АС Момчило Јовановић нагласио је да је „Тениски камп Аранђеловац 2013“ пилот пројекат Тениског спортског друштва АС који ће од 2014. године прерасти у отворени интернационални дечји тениски летњи камп на коме ће учествовати талентована деца из Србије и дијаспоре, првенствено Европе.

Камп ће се одржавати традиционално сваке године у трајању од 1. јула до 20. августа, а рад са младим тенисерима биће организован у 7 група у трајању од по 7 дана.

Званичној посети кампу присуствовали су и представници Општине Аранђеловац ,  спонзори кампа, пријатељи и сарадници Тениског спортског друштва АС.

Check Also

Гујон о Олуји: Не смемо да заборавимо 1.881 убијеног Србина и 220.000 прогнаних

Директор Управе за сарадњу с дијаспором и Србима у региону Арно Гујон је изјавио да …