srlaten

Попис држављана БиХ који живе у иностранству

Попис становништва у БиХ врши се од 1. до 15. октобра 2013. године. Држављани БиХ, који живе у иностранству и нису у могућности да дођу на попис, могу да преузму образац на сајту  и попуњен доставе  Агенцији за статистику БиХ, најкасније до 15. октобра 2013. године. Потребно је да имају пребивалиште у БиХ и и да су одсутни дуже од 12 месеци.

На пописном обрасцу, налазе се питања о нацији, вероисповести и језику, образовању, разлогу боравка у иностранству.

Попис ће обухватити све босанскохерцеговачке грађане који се у тренутку пописа налазе у земљи, све чланове одређеног домаћинства без обзира на то да ли су у тренутку пописа присутни или су одсутни из Босне и Херцеговине.

За грађане који се у тренутку пописа налазе ван државе попис у њихово име може да изврши присутан члан породице. На овај начин пописани грађани биће део стално настањеног становништва БиХ.

Предстојећи попис обухватиће и попис домаћинстава, станова и основну евиденцију из домена пољопривреде, тако да и они грађани који имају имовину, а немају породицу у  Босни и Херцеговини и привремено (мање од 12 месеци) су у иностранству, треба да дођу да се попишу.

Детаљније информације можете погледати овде.

Check Also

Гујон о Олуји: Не смемо да заборавимо 1.881 убијеног Србина и 220.000 прогнаних

Директор Управе за сарадњу с дијаспором и Србима у региону Арно Гујон је изјавио да …