srlaten

Посета деце из Словеније

У организацији Савеза Срба Словеније и Министарства спољних послова – Управе за сарадњу с дијаспором и Србима у региону, а под покровитељством Председника Републике Србије Александра Вучића, у Србији je од 22 до 27. јула боравило четрдесет шесторо деце из Словеније.

Деца су разгледала Београд отвореним аутобусом, посетила Авалски торањ и значајна историјска и културна обележја српског народа.

У оквиру едукативних обилазака уз стручна вођења домаћина, посетили су Народну скупштину Републике Србије, Храм Светог Саве, Народни музеј, Етнографски музеј, Музеј Николе Тесле, као и Дворски комплекс на Дедињу где су имали прилику да упознају ЊКВ Принцезу Катарину.

У пратњи професионалног водича чувена пешачка тура по центру града почела је код Саборне цркве, а потом је уследило упознавање знаменитости и атракција Београдске тврђаве.

Група је у току једнодневног излета  посетила и Опленац и том приликом обишла цркву Светог Ђорђа, кућу Краља Петра и Карађорђев град.

Деца су била смештена у Студентском одмаралишту „Радојка Лакић“ у подножју Авале, а целокупна посета је реализована уз стручну помоћ Туристичке организације Београда.

Check Also

Арно Гујон посетио Србе у Федерацији БиХ и поделио поклоне ђацима

Директор Управе за сарадњу с дијаспором и Србима у региону Арно Гујон поделио је ђацима …