srЋирилицаlatLatinicaenEnglish
Почетна >>> Вести >>> Посета деце из Словеније

Посета деце из Словеније

У организацији Савеза Срба Словеније и Министарства спољних послова – Управе за сарадњу с дијаспором и Србима у региону, а под покровитељством Председника Републике Србије Александра Вучића, у Србији je од 22 до 27. јула боравило четрдесет шесторо деце из Словеније.

Деца су разгледала Београд отвореним аутобусом, посетила Авалски торањ и значајна историјска и културна обележја српског народа.

У оквиру едукативних обилазака уз стручна вођења домаћина, посетили су Народну скупштину Републике Србије, Храм Светог Саве, Народни музеј, Етнографски музеј, Музеј Николе Тесле, као и Дворски комплекс на Дедињу где су имали прилику да упознају ЊКВ Принцезу Катарину.

У пратњи професионалног водича чувена пешачка тура по центру града почела је код Саборне цркве, а потом је уследило упознавање знаменитости и атракција Београдске тврђаве.

Група је у току једнодневног излета  посетила и Опленац и том приликом обишла цркву Светог Ђорђа, кућу Краља Петра и Карађорђев град.

Деца су била смештена у Студентском одмаралишту „Радојка Лакић“ у подножју Авале, а целокупна посета је реализована уз стручну помоћ Туристичке организације Београда.

Check Also

180 година Српског пјевачког друштва „Јединство“ 1839. из Котора

Српско пјевачко друштво „Јединство“ из Котора поводом 180 година рада и постојања одржало је 2. …