srlaten

Посета новинара српских медија из региона

Новинари српских медија из региона, који су на студијском боравку и пракси у Београду, посетили су 24. децембра 2019. године Министарство спољних послова – Управу за сарадњу с дијаспором и Србима у региону Републике Србије.

Управа за сарадњу с дијаспором и Србима у региону, путем Конкурса за суфинансирање, подржала је пројекат ,,Студијски боравак новинара српских медија и представника организација и удружења Срба из региона у редакцијама Србије“.  Студијски боравак, одржава се у периоду 18 – 28. децембар 2019. године у Београду, а учешће су узели следећи новинари из региона: Душан Велимировић из Р. Хрватске, сајт srbi.hr, Бранислав Михајловић из Р. Српске, продуцент и уредник Мултимедије РТРС, сајт rtrs.tv, Милош Стојковић из Р. Северне Македоније, сајт srbi.org.mk и Саша Стојиљковић из Р. Словеније, сајт Савеза Срба Словеније sss-zss.si. План студијског боравка обухвата наставу у Удружењу новинара Србије и праксу у Програму за дијаспору ЈМУ РТС-а. Овај пројекат организује се уз подршку Управе за сарадњу с дијаспором и Србима у региону (раније Канцеларије) од 2013. године и до сада је кроз програм праксе прошло 23 полазника.

Полазници праксе су посетили просторије Управе за сарадњу с дијаспором и Србима у региону и упознали се са радом ове институције, где су их примили в.д. помоћника директора, Николина Милатовић Поповић, Владимир Котуровић, саветник и Ђорђе Алексић, самостални саветник у Управи. Затим су посетили Прес службу и Музеј дипломатије Министарства спољних послова, где их је примио Иван Цвејић, руководилац Одељења за прес и јавну дипломатију МСП-а.

 

Check Also

Гујон се састао с градоначелником Бањалуке Драшком Станивуковићем

Директор Управе за сарадњу с дијаспором и Србима у региону Арно Гујон састао се с …