srlaten

Посета представника библиотеке ,,Стеван Јорговић“ из Монтреала

Представница библиотеке ,,Стеван Јорговић“ при Црквено-школској општини ,,Света Тројица“ у Монтреалу, Канада, Мила Божић Еркић, посетила је 24. јула 2019. година Управу за сарадњу с дијаспором и Србима у региону и уручила Захвалницу за допринос у развоју библиотечког фонда.

Испред Управе за сарадњу с дијаспором и Србима у региону, уважену гошћу су поздравили и Захвалницу примили Вукман Кривокућа и Владимир Котуровић. Мила Божић Еркић, представила је рад библиотеке ,,Стеван Јорговић“ из Монтреала и истакла да је уз помоћ средстава за обнову ове библиотеке, додељених од стране Управе за сарадњу с дијаспором и Србима у региону за суфинансирање пројеката за 2018. годину, као и уз издања из откупа од издавача, библиотечки фонд обогаћен са преко 500 нових наслова.

 

Такође, Мила Божић Еркић, представила је пројекат ,,Језиковање“ – интензивни, интерактивни програм за учење српског језика и ћириличног писма, у организацији школе ,,Свети Сава“ и библиотеке ,,Стеван Јорговић“, а који је подржан од стране Управе за сарадњу с дијаспором и Србима у региону путем Конкурса за суфинансирање пројеката који својим квалитетом доприносе очувању и јачању веза матичне државе и дијаспоре за 2019. годину. Планирано је да пројекат траје од септембра 2019. до фебруара 2020. године, а биће састављен од низа предавања, радионица, квизова, online часова са вршњацима из других делова света (српска школа ,,Комета“, Бостон, Академија ,,Свети Сава“, Чикаго и ЦШО ,,Свети Петар и Павле“, Атланта“. Превасходни циљ овог пројекта је учење ћирилице, овладавње српским језиком, јачање свести о националном и културном идентитету и неговање српске културе и традиције.

Check Also

Гујон се састао с градоначелником Бањалуке Драшком Станивуковићем

Директор Управе за сарадњу с дијаспором и Србима у региону Арно Гујон састао се с …