srЋирилицаlatLatinicaenEnglish

Пословна конференција – Србија и дијаспора

Пословна конференција – Србија и дијаспора биће одржана 23. децембра у Сава Центру у Београду. Скуп ће отворити директорка Канцеларије Владе Србије за сарадњу с дијаспором и Србима у региону др Славка Драшковић.

ekonomska-konferencija

У току свечаног дела Конференције најављена су обраћања Ивице Дачића, председника Владе Републике Србије и министра унутрашњих послова, др Славке Драшковић, директорке Канцеларије Владе Републике Србије за сарадњу са дијаспором и Србима у региону и др Миленка Џелетовића, са темом „Заокрет у економској политици према страним инвеститорима и пословној дијаспори, представљање Закона о  страним улагањима“ .

 Посебан део конференције биће посвећен пројектима општина и градова, који ће  отворити министар регионалног развоја и локалне самоуправе Игор Мировић. О могућностима улагања на локалном нивоу говориће градоначелници Крушевца и Ниша Братислав Гашић и проф. др Зоран Перишић, а најављено је и  Свечано потписивање протокола о сарадњи Канцеларије Владе за сарадњу с дијаспором и Србима у региону и локалних самоуправа, уз присуство градоначелника градова и председника општина.

На панелу Поруке и искуства пословне дијаспоре говориће успешни пословни људи из расејања, а пре свих обратиће се председник Скупштине дијаспоре и Срба у региону Драган Станојевић из Украјине.

На завршном панелу Пословна сарадња са дијаспором обратиће Лазар Крстић, министар финансија Владе Републике Србије, Драган Гламочић, министар пољопривреде, шумарства и водопривреде, Саша Радуловић, министар привреде, Жељко Сертић, председник Привредне коморе Србије, Милан Вујовић, члан Одбора за економске науке САНУ, сарадник Банкарске академије у Београду, Миломир Мандић, саветник директора Канцеларије за дијаспору и Србе у региону представиће  пројекат „Запослимо Србију“, док ће Вукман Кривокућа, помоћник директора Канцеларије говорити на тему „Неискоришћени потенцијал пословне сарадње са дијаспором“.

Check Also

Донација Србије Српској – помоћ у борби против вируса Covid19

извор: srbija.gov.rs Председник Републике Србије Александар Вучић обишао је данас, заједно са потпредседницом Владе и …