srЋирилицаlatLatinicaenEnglish
Почетна >>> Вести >>> Пословна конференција – Србија и дијаспора

Пословна конференција – Србија и дијаспора

Пословна конференција – Србија и дијаспора биће одржана 23. децембра у Сава Центру у Београду. Скуп ће отворити директорка Канцеларије Владе Србије за сарадњу с дијаспором и Србима у региону др Славка Драшковић.

ekonomska-konferencija

У току свечаног дела Конференције најављена су обраћања Ивице Дачића, председника Владе Републике Србије и министра унутрашњих послова, др Славке Драшковић, директорке Канцеларије Владе Републике Србије за сарадњу са дијаспором и Србима у региону и др Миленка Џелетовића, са темом „Заокрет у економској политици према страним инвеститорима и пословној дијаспори, представљање Закона о  страним улагањима“ .

 Посебан део конференције биће посвећен пројектима општина и градова, који ће  отворити министар регионалног развоја и локалне самоуправе Игор Мировић. О могућностима улагања на локалном нивоу говориће градоначелници Крушевца и Ниша Братислав Гашић и проф. др Зоран Перишић, а најављено је и  Свечано потписивање протокола о сарадњи Канцеларије Владе за сарадњу с дијаспором и Србима у региону и локалних самоуправа, уз присуство градоначелника градова и председника општина.

На панелу Поруке и искуства пословне дијаспоре говориће успешни пословни људи из расејања, а пре свих обратиће се председник Скупштине дијаспоре и Срба у региону Драган Станојевић из Украјине.

На завршном панелу Пословна сарадња са дијаспором обратиће Лазар Крстић, министар финансија Владе Републике Србије, Драган Гламочић, министар пољопривреде, шумарства и водопривреде, Саша Радуловић, министар привреде, Жељко Сертић, председник Привредне коморе Србије, Милан Вујовић, члан Одбора за економске науке САНУ, сарадник Банкарске академије у Београду, Миломир Мандић, саветник директора Канцеларије за дијаспору и Србе у региону представиће  пројекат „Запослимо Србију“, док ће Вукман Кривокућа, помоћник директора Канцеларије говорити на тему „Неискоришћени потенцијал пословне сарадње са дијаспором“.

Check Also

Обележавање 10 година рада Српске школе ,,Свети Сава“ у Јоханесбургу

U subotu 30. novembra 2019. godine, u sali hrama Sv. apostola Tome u Johanesburgu, Srpska …