srlaten

Постављени нови амбасадори

Извор: РТС

Указом председника Томислава Николића постављени су нови амбасадори Републике Србије при ЕУ, у Мађарској и при Асоцијацији нација југоисточне Азије. Опозвани су досадашњи амбасадори Србије у Грчкој и Мароку а решењима Владе Србије дужности разрешени досадашњи генерални конзули у Цириху и Штутгарту.

За новог амбасадора Србије при Европској унији (ЕУ) у Бриселу постављен је дугогодишњи дипломата Душко Лопандић, објављено је у новом броју Службеног гласника.

Указима председника Србије постављени су и нови амбасадори у Мађарској – Раде Дробац, као и амбасадор при Асоцијацији нација југоисточне Азије (АСЕАН), са седиштем у Џакарти – Јован Јовановић. Јовановић је истовремено постављен и за амбасадора у Малезији, на нерезиденцијалној основи, са седиштем у Џакарти, док ће амбасадор у Малију, на нерезиденцијалној основи са седиштем у Алжиру, бити Мирослав Шестовић.

Указима председника Србије опозвани су досадашњи амбасадори Србије у Грчкој, Драган Жупањевац, и Мароку, Станислав Стакић, док су решењима владе Србије дужности разрешени досадашњи генерални конзули у Цириху, Вера Вукићевић и Штутгарту, Перо Јанковић.

Check Also

Гујон о Олуји: Не смемо да заборавимо 1.881 убијеног Србина и 220.000 прогнаних

Директор Управе за сарадњу с дијаспором и Србима у региону Арно Гујон је изјавио да …