srlaten

Потписан протокол о сарадњи Вукове задужбине и Просвјете из Беча

Извор: Просвјета Аустрија

Последњих дана 2019. године,  у просторијама Вукове задужбине у Београду, потписан је протокол о сарадњи одбора СПКД Просвјете из Аустрије и Вукове задужбине.

Протокол су потписали председник Просвјете, Срђан Мијалковић и Бошко Сувајџић,  председник Управног одбора Вукове задужбине. Присуствовали су и функционери Задужбине, Љиљана Симић,  Миодраг Матицки и Славко Веиновић, као и Дејан Мастиловић, члан Главног одбора СПКД Просвјете.

Овим протоколом наставља се процес бољег повезивања и веће сарадње српских институција из матицe и расејања. Веза Вукове задужбине и бечке Просвјете успешно траје већ више година, тако да је ово логичан корак у даљој сарадњи ове две институције.

После потписивања, у просторијама Задужбине приређен је свечани ручак поводом предстојећих празника, коме су присуствовали и гости из Просвјете.

Ова прилика је искоришћена за успостављање интензивније сарадње Задужбине и Просвјете у приближавању матице и диаспоре, а разговарало се о будућим пројектима, нарочито на просветном и културном плану.

Мијалковић је домаћине обавестио о првој овогодишњој активности Просвјете, Деветом српском Новогодишњем концерту у Бечу, 13. Јануара 2020, на коме ће звезде бити мецосопран Драгана дел Монако и пијанисткиња Наташа Вељковић. Похвале нису изостале.

Check Also

Гујон о Олуји: Не смемо да заборавимо 1.881 убијеног Србина и 220.000 прогнаних

Директор Управе за сарадњу с дијаспором и Србима у региону Арно Гујон је изјавио да …