srlaten

Повезивање привредника у Аустрији

На трећем конгресу Савеза Срба у Аустрији, одржаном у Инзбруку, разматрано је јачање Савеза и повезивање заједнице Срба и српских клубова у Аустрији. Најављено је доношење резолуције Срба у Аустрији 7. јуна, која ће бити у интересу свих сународника, који живе и раде у овом делу Европе.

Зоран Алексић – председник Савеза Срба Аустрије

Привредна иницијатива да се Срби удруже као „Српско-аустријско-италијанско удружење привредника Тирол“ добила је велику подршку свих учесника конгреса. Време до конституције удружења искористиће се за контакте са привредним коморама и локалним самоуправама широм Србије и Републике Српске, као и средњим и малим предузећима и појединцима заинтересованим за сарадњу, на тему обезбеђења пројеката који би се понудили већ у припремној фази оснивања удружења.

Привредник Горан Живановић и новинар Александар Михаиловић, представили су пројекат за оснивање удружења привредника у овом делу Европе, успоставом контаката малих и средњих предузећа, као и проналажењем инвеститора за велике пројекте од стране локалних самоуправа и државних ресора Србије и Републике Српске.

Владимир Влајић, председник српске омладинске организације “СПОЈИ” Инзбрук, предложио је да се на нивоу већих градова организују центри, у којима би се окупљала омладина Срби и Аустријанци и где би временом могли да покрену низ корисних акција кроз заједничку забаву.

Синиша Добросављевић је представио пројекат “Картинг Академија” и иницирао формирање српског картинг клуба ”Србија”.

Check Also

Откривен споменик посвећен свим генерацијама Срба у Канади

Српска заједница добила је споменик који је посвећен свим генерацијама Срба који су сачували наше …