srЋирилицаlatLatinicaenEnglish
Почетна >>> Вести >>> Повезивање привредника у Аустрији

Повезивање привредника у Аустрији

На трећем конгресу Савеза Срба у Аустрији, одржаном у Инзбруку, разматрано је јачање Савеза и повезивање заједнице Срба и српских клубова у Аустрији. Најављено је доношење резолуције Срба у Аустрији 7. јуна, која ће бити у интересу свих сународника, који живе и раде у овом делу Европе.

Зоран Алексић – председник Савеза Срба Аустрије

Привредна иницијатива да се Срби удруже као „Српско-аустријско-италијанско удружење привредника Тирол“ добила је велику подршку свих учесника конгреса. Време до конституције удружења искористиће се за контакте са привредним коморама и локалним самоуправама широм Србије и Републике Српске, као и средњим и малим предузећима и појединцима заинтересованим за сарадњу, на тему обезбеђења пројеката који би се понудили већ у припремној фази оснивања удружења.

Привредник Горан Живановић и новинар Александар Михаиловић, представили су пројекат за оснивање удружења привредника у овом делу Европе, успоставом контаката малих и средњих предузећа, као и проналажењем инвеститора за велике пројекте од стране локалних самоуправа и државних ресора Србије и Републике Српске.

Владимир Влајић, председник српске омладинске организације “СПОЈИ” Инзбрук, предложио је да се на нивоу већих градова организују центри, у којима би се окупљала омладина Срби и Аустријанци и где би временом могли да покрену низ корисних акција кроз заједничку забаву.

Синиша Добросављевић је представио пројекат “Картинг Академија” и иницирао формирање српског картинг клуба ”Србија”.

Check Also

Видовдански виртуелни скуп представника српске дијаспоре из САД

Представници српске дијаспоре из Сједињених Америчких Држава окупили су се на виртуелном скупу како би …