srlaten

Позив за школу историје српске културе

Народна библиотека “Ресавска школа” у Деспотовцу позива српске студенте и ученике завршних средњих школа из дијаспоре и региона да учествују у семинару „Ресавска школа историје српске културе“ који ће се одржати у Деспотовцу на Ресави од 22. до 26. августа 2017. године. Трошкове програма, смештаја и исхране сноси организатор, док трошкове путовања до Деспотовца и назад сносе учесници.

Програм Школе је намењен ученицима и студентима који имају афинитет према хуманистичким наукама и желе да стекну додатна знања из националне историје,  језика и књижевности, наводи организатор.

Народна библиотека  у Деспотовцу реализује пројекат Школе току трајања Дана српскога духовног преображења, који ће се од 19 до 28. августа  2017. године одржати јубиларни,  25. пут. Полазницима Школе ће бити омогућено да прате најквалитетније вечерње  програме (концерте, позоришне представе, балетске наступе, ликовне изложбе) у оквиру ове традиционалне манифестације.

Прва три  дана биће организована преподневна и послеподневна предавања у свечаној сали Народне библиотеке “Ресавска школа” у Деспотовцу, према наукама или научним областима. Четвртог  дана предвиђен је једнодневни обилазак локалних туристичких знаменитости, манастира Манасија, Ресавске пећине и Лисине у пратњи акредитованих водича. Последњи дан је планиран за посету и боравак полазника на Међународном витешком фестивалу “Џаст аут” који се трећи пут одржава под зидинама манастира Манасија и привлачи изузетно велику пажњу туриста из читаве Србије и иностранства.

На семинару ће бити учесника из више земаља европске дијаспоре, а туристички амбијент ресавског краја и знаменитости које ће учесници посетити допринеће да боравак буде леп, угодан и користан.

За све додатне информације и пријаву, можете се обратити Народној библиотеци “Ресавска школа” путем телефона  035 611 172 или мејлом resavska.skola@gmail.com

Пројекат  “Ресавска школа историје српске културе” је подржало Министарство културе и информисања Републике Србије.

Check Also

Гујон се састао с градоначелником Бањалуке Драшком Станивуковићем

Директор Управе за сарадњу с дијаспором и Србима у региону Арно Гујон састао се с …