srlaten

Пракса за студенте из дијаспоре и РС

Извор: naled-serbia.org

Национална алијанса за локални економски развој (НАЛЕД) у сарадњи са Представништвом Републике Српске у Србији објавила је четврти конкурс „Упознај државу Србију“ којим позива студенте из дијаспоре и студенте из Републике Српске да се пријаве за летњу праксу од 17. августа до 05. септембра 2014. године у локалним самоуправама и компанијама у Србији.

Upoznaj Srbiju - NALED

Током тронедељне праксе студенти из дијаспоре и Републике Српске ће имати прилике да се упознају са организацијом и начином рада локалних самоуправа и компанија широм Србије, привредним, туристичким и културним потенцијалима земље и да кроз размену знања и искуства дају свој допринос локалном економском развоју, регионалној сарадњи двеју република и јачању веза са дијаспором.

Конкурс је отворен од 20. јуна до 23. јула 2014. године. Студенти из дијаспоре комплетну документацију треба да доставе НАЛЕД-у на и-мејл адресу: office@naled-serbia.org. У наслову мејла потребно је навести „Упознај Србију – име и презиме кандидата“.

Услове конкурса и пријавни формулар погледајте ОВДЕ.

Студенти из Републике Српске о условима конкурса и начину пријаве могу да се информишу на сајту Представништва Републике Српске www.predstavnistvorsbg.rs

Резултати конкурса биће објављени најкасније до 21. јула године на www.naled-serbia.org  и www.predstavnistvorsbg.rs

У претходне три године праксу је похађало 60 студената из САД, Канаде, Француске, Италије, Немачке, Аустрије, Велике Британије, Швајцарске, Шведске, Словачке и Македоније. Они су нова знања стицали у 34 локалне самоуправе и 15 компанија. Пројекат је започет 2010. године у Министарству за дијаспору и тада су студенти из дијаспоре први пут имали праксу и  у министарствима Владе Републике Србије.

Check Also

Гујон о Олуји: Не смемо да заборавимо 1.881 убијеног Србина и 220.000 прогнаних

Директор Управе за сарадњу с дијаспором и Србима у региону Арно Гујон је изјавио да …