srlaten

Пре Малмеа „Поподне са Моје 3“

извор: РТС

Узбуђење у српском евровизијском тиму расте, јер се такмичење у Малмеу полако примиче. Осам верзија песме „Љубав је свуда“ спремно је за Европу, кофери се пакују, а за последњи дан априла припрема се и „Поподне са Моје 3“.

Тријумф Марије Шерифовић 2007. године једина је победа Србије на „Евросонгу“. Велику жељу да тај успех понове имају „Моје 3″, трочлана група коју чине Мирна Радуловић, Невена Божовић и Сара Јовановић.

Док српски тим „Песме Евровизије“ полако пакује кофере, припрема се и конференција за медије поводом њиховог одласка у Малме, под називом „Поподне са Моје 3″.

Дружење са представницама Србије одржаће се 30. априла у 16 часова у холу зграде РТС-а, у Таковској 10.

Поред званичне верзије евровизијске песме Србије Љубав је свуда, аутор Саша Милошевић Маре припремио је чак осам музичких верзија композиције. Девојке су певале на српском и енглеском језику, а своје место на промо-диску нашла је и сасвим специфична инструментална верзија, у којој доминира виолина.

Заставу републиек Србије учесницама је уручио помоћник директора Канцеларије за сарадњу са дијаспором и Србима у региону, Растко Јанковић.

Лимитирана серија евровизијског промо це-деа Србије биће подељен представницима домаћих медија током „Поподнева са Моје 3″, а остатак целокупног тиража носи наша евровизијска делегација у Малме, као промотивни материјал српских представница на 58. „Евросонгу“.

За наступ на најважнијој музичкој сцени у Европи девојке су се озбиљно припремале, али било је и растерећујућих обавеза.

Једна од њих свакако је била и караоке журка намењена љубитељима евровизијске песме, одржана у „Делта ситију“.

После одабира стручне комисије у такмичењу је учествовало 20 извођача који су добили прилику да покажу своје гласовне могућности пред публиком, али и пред специјалним жиријем који су овог пута чиниле Мирна, Сара и Невена.

Извођача је било довољно да присутни чују један мали део евровизијских хитова, али најпопуларнијих у Србији.

Од Молитве Марије Шерфовић, преко хитова Лане моје и Није љубав ствар Жељка Јоксимовића, песме Чаробан у извођењу Нине Радојичић, па све до помало заборављених хитова деведесетих година који долазе из Грчке, Норвешке, са Кипра[blockquote_left]Невена улази у историју „Евросонга“

Странице евровизијске историје Невена Божовић исписује захваљујући томе што је први такмичар који се појавио и на избору за „Дечју песму Евровизије“ и на „Еуросонгу“. Међу распеваним малишанима 2007. године освојила је треће место. Сада има 18 година и желимо јој шампионску позицију. [/blockquote_left]

Најдуговечније музичко такмичење на планети и најгледанији музички ТВ шоу своју популарност, али и трајање дугује верним љубитељима „Евросонга“, који свих ових година својим разноврсним активностима подржавају и промовишу евровизијске песме, извођаче и доприносе аутентичној чаролији која траје истом снагом већ шест деценија.

Захвалност за дугогодишњу верност, организатори овогодишње „Песме Евровизије“ показали су уклањањем столица испред бине у Малме арени и тај простор резервисали су само за ОГАЕ фанове, чланове удружења љубитеља „Евросонга“ широм Европе и света.

Check Also

Срби из Пљеваља: Ово је велики дан за нас

Директор Управе за сарадњу с дијаспором и Србима у региону Арно Гујон заједно с владиком …