srlaten

Предлог Акциoног плана

Канцеларија за сарадњу са дијаспором и Србима у региону ставља на увид дијаспори и Србима у региону, као и целокупној јавности Предлог акционог плана за спровођење Стратегије за унапређење и јачање односа матичне државе и дијаспоре и матичне државе и Срба у региону за 2013. и 2014. годину. 

Поступак израде је обухватио широк консултативни приступ и у том смислу је основана је Међуресорна радна група за израду акционог плана, састављена од 23 члана, представника институција Републике Србије, Српске православне цркве и експерата за питања дијаспоре.

На основу предлога и сугестија чланова радне групе израђен је Предлог акционог плана.

Канцеларија за сарадњу с дијаспором и Србима у региону жели да обезбеди интензивније консултације са дијаспором и организацијама дијаспоре и Срба у региону приликом процеса дефинисања коначне верзије акционог плана, те овим путем позивамо припаднике дијаспоре и Срба у региону да учествују у јавној расправи и своје сугестије и коментаре доставе на адресу akcioniplan@dijaspora.gov.rs до 20.маја 2013. године.

Након обраде достављених сугестија и коментара, Предлог Акционог плана биће достављен на мишљење надлежним институцијама и потом упућен Влади Републике Србије ради усвајања.

Check Also

Арно Гујон посетио Србе у Федерацији БиХ и поделио поклоне ђацима

Директор Управе за сарадњу с дијаспором и Србима у региону Арно Гујон поделио је ђацима …