srlaten

Председник Вучић у Мркоњић Граду и Дрвару

Извор: predsednik.rs
Председник Републике Србије Александар Вучић посетио је 29. јануара 2020. године Мркоњић Град и Дрвар – две општине које Србија помаже и у којима намерава да подржи пројекте који би унапредили живот грађана.
Председник Вучић се захвалио грађанима што су дошли да га дочекају и поручио да је Србија данас снажнија и да ће да се постара за економски развој и помоћ свом народу.
„Да знате да сам посебно поносан што овде стојим као председник Србије пред вама. Дошли сте, не да дочекате Александра Вучића, већ неког ко данас представља Србију. За мене не постоји ништа лепше него када видим колико волите Србију. Толико колико ви волите Србију ми волимо Републику Срспку. То не кријемо и показиваћемо на сваком месту и сваког дана“, истакао је председник Вучић пред окупљеним грађанима у Мркоњић Граду.
Председник Вучић је казао да је дошао да донесе помоћ у вредости од 300.000 евра, за средњу Машинску школу и Гимназију у Мркоњић Граду и најавио њихово опремање најсавременијим рачунарима и ЦНЦ машинама.
“Уложићемо још и направићемо од те школе један репрезентативан објекат да наша деца имају будућност”, рекао је он.
Председник је деци поручио да је важно да уче и раде, јер им „ништа с неба неће падати“.
„Не морају сви да завршавају факултете, високе школе. Завршите ову школу, а онда на посао, да будете поштени и одговорни грађани РС, а пре свега одговорни према својој породици. Веома сам поносан и хвала на дивној добродошлици. Увек сам срећан када сам са нашим народом“, рекао је председник Вучић, и подсетио да је његов отац недалеко од овог града, из Чипуљића код Бугојна.
Председник Вучић је након разговора са руководством општине и привредницима тог краја, истакао да је договорена конкретна подршка привреди РС, кроз новчане субвенције за приватнике, за набавку опреме и машина.
„Желимо да подстакнемо опстанак народа на својим огњиштима и да помогнемо даљем развоју РС“, подвукао је он.
Председник Вучић је подвукао да ће помоћ добити и суседне општине, Шипово, Језеро, Рибник, Српски Kупрес и Ново село.
„За мене је најважније да заједно радимо. Хвала Додику и Жељки Цвијановић што разумеју колико је важно да очувамо целину народа, да увек будемо заједно“, додао је председник Вучић.
Током посете Мркоњић Граду, председнику је уручена Повеља почасног грађанина са златним симболом те општине, за помоћ и подршку том крају.
Председник се захвалио на признању представницима Мркоњић Града, али пре свега, како је рекао, грађанима који су га данас дочекали у том граду у Републици Српској.
Председник Вучић посетио је и општину Дрвар где је окупљеним грађанима поручио да ће Србијa и убудуће помагати ову општину.
 „Иако живимо у различитим државама, знамо да припадамо истом народу“, истакао је председник Вучић. Током отварања подружнице „Комерцијалне банке“, председник Вучић је указао да се ради оно што је речено пре неколико месеци и да ово није крај подршке Србије.
Председник Вучић и председник Владе Републике Српске Радован Вишковић отворили су потом у Дрвару погон фабрике „Јумко“ из Врања, у којем је запослено 80 радника, а за чију градњу је Влада Србије издвојила 500.000 евра.
„Данас ове дивне жене раде овде. Мислим да су срећне, јер не можете то да одглумите. Нису те плате велике, али ће се повећавати, и прилазиће платама у Србији“, рекао је председник Вучић.
Председник Вучић је поручио да се уз помоћ и подршку Србије у свакој општини у РС ради неки важан пројекат, дом здравља, вртић, школа…, да је издвојен новац за помоћ у изграђни пута Фоча-Тјентиште.
„Свуда помажемо. Нема општине где Србија није нешто изградила или не гради. То никада није био случај. То данас можемо, јер смо уредили јавне финансије“, навео је председник.
Председник Вучић је подсетио да се гради и аутопут Београд – Сарајево.
„Наставићемо да се повезујемо са РС и БиХ, то је од значаја за Србију, за цео наш народ, где год да живи. То је добро и нормално. Уверен сам да ће захвалност ових људи бити подстрек да Србија, уз даљи привредни раст, помаже још више“, рекао је председник Вучић.
Председник Вучић је на крају посете Дрвару обишао и Музеј „25. мај“.

Check Also

Управа помаже Србима у Босанском Грахову

Пчеларско друштво „Грахово“ из Босанског Грахова добило је милион динара /око 16.600 КМ/ помоћи од …