srlaten

Представљена књига „О љубави с љубављу“ у Бечу

У организацији СПКД „Просвјета“ – одбора у Аустрији, у Бечу је протеклог викенда представљена књига дечјих исказа и афоризама „О љубави с љубављу“ аутора Александра Чотрића и Светлане Матић.

OLYMPUS DIGITAL CAMERAКњигу је објавила издавачка књига „Пчелица“ из Чачка, рецензију написао књижевник Витомир Теофиловић, а илустрацијама је упутпунио Младен Ољача из Новог Сада.

Александар Чотрић јеподсетио да је у самом називу Српског културног и просветног друштва „Просвјета“ све речено – „циљ је да се сачува српско име, наша култура и оно што ми Срби имамо, а на шта често заборављамо и чега се одричемо, а то је прелепо и најсавршеније писмо ћирилица“. Он је у знак захвалности СПКД „Просвјета“ уручио професору Срђану Мијалковићу макету Скупштине Србије и неколико врло значајних књига за „Просвјетину“ библиотеку, међу којима је био и Венцловићев српски речник, штампан у Сантандреји у 18 веку.

Професорка Светлана Матић је изразила посебно задовољство што је књига успешно представљена у Франкфурту на Сајму књига, у Будимпешти у Српској гимназији „Никола Тесла“ и у Бечу, граду у којој су штампана најзначајнија дела српске књижевности. Рекла је да ће књига бити представљена на Сајму књига у Београду, у суботу 1. новембра 2014. године у 14 часова, на штанду „Поета“ у хали 4.

Check Also

Почеле са радом 4 нове допунске школе српског језика на Малти

У суботу и недељу, 16. и 17. oктобра, одржани су први часови у оквиру пројекта …