srlaten

Премијера „Мали Будо“ у Инзбруку

Инзбрушка премијера домаћег филма „Мали Будо“ одржана је у четвртак, 26. марта 2015. године, у Метропол биоскопу у Инзбруку. Организатори овог приказивања филма у Инзбруку била је Српска православна омладина Инзбрук – СПОЈИ, а присутни су били и чланови филмске екипе који су за ту прилику допутовали из Београда.

Mali Budo Isburg

Премијеру домаће хит-комедије „Мали Будо“ у Инзбруку, отворио је Владимир Влајић у име Српске православне омладине Инзбрук – СПОЈИ.

Затим је Александер Рогић, председник СПОЈИ-а, поздравио све присутне госте захваливши им што су својим присуством увеличали премијеру филма у Инзбруку, као и што су до последњег места попунили биоскопску салу.

Након тога су представљени специјални гости из филмске екипе „Мали Будо“ који су допутовали из Београда:

– Марко Кон, тумачи улогу Ди-Џеја Машана у филму, композитор је музике за филм и представљао је Србију 2009. године на Евровизији у Москви са песмом „Ципела“.

– Славиша Чуровић, тумачи улогу кумашина Мирка у филму. Играо је између осталог у серијама „Рањени орао“, „Мој рођак са села“, „Бела лађа“ и „Шешир професора Косте Вујића“.

– Марко Паљић, главни продуцент филма „Мали Будо“. Био је између осталог продуцент филмова „Чарлстон за Огњенку“ и „Жућко – прича о Радивоју Кораћу“.

Филм „Мали Будо“ режисера Данила Бећковића, који својим посебним глумачким умећем чине посебним Петар Стругар и Сергеј Трифуновић, Петар Божовић, Тихомир Станић, Христина Поповић, као и инзбрушки специјални гости Славиша Чуровић и Марко Кон, с одушевљењем и уз одличне позитивне реакције пратила је, до последњег места, попуњена биоскопска сала у Инзбруку.

На инзбрушкој премијери филма „Мали Будо“ укупно је сакупљено 551,60 евра добровољних прилога, који су намењени српским социјално угроженим вишедетним породицама на Балкану, којима ће бити купљена и достављена дугорочна помоћ у оквиру већих хуманитарних акција Омладинске организације СПОЈИ које су планиране за лето и јесен 2015. године.

Check Also

Срби из Пљеваља: Ово је велики дан за нас

Директор Управе за сарадњу с дијаспором и Србима у региону Арно Гујон заједно с владиком …