srlaten

Преминуо Благоја Ристић, уредник СТВТ

У недељу 9. фебруара 2014. године, у 63.-ој години, преминуо је Благоја Ристић, продуцент и уредник СТВТ (Српска телевизија Торонто). Благоја Ристић је од 1999, као продуцент СТВТ био присутан на многим догађајима у српској заједници и својим програмом забележио и овековечио живот Срба у Канади. Преданим радом, невероватном упорношћу и ентузијазмом борио се да српска заједница има своју телевизију, оставивши тиме дубок траг на овим просторима.

BLAGOJA-RILE-RISTIC-1

Рођен је 24 јануара 1950. у Скопљу, где је завршио гимназију и Машински факултет. Радио је као инжењер у скопској Железари, директор Олимпијаде у Сарајеву (1984.), директор маркетинга у Македонској Комори, да би отворио приватни маркетинг студио, први у Македонији. Деведесете године је са супругом емигрирао у Канаду, дипломирао графички дизајн на Џорџ Браун универзитету у Торонту, где је најпре радио као графички дизајнер и фотограф, а 1999. отвара први српски ТВ програм у Торонту на Рогерс телевизији.

За свој рад био је награђиван од српске заједнице. Од 2013 добио је и термин на Омни телевизији која се гледа у целој Канади. Имао је двоје деце, Виктора и Мију. Датум сахране ће бити накнадно објављен. Преносимо апел српских Новина у Торонту да се помогне Ристићевој породици, која живи веома скромно. Помоћ може да се шаље на: Победа Пискачева Ристић, 28 Thirtynine Str. Etobicoke M8W 3M5.

Инфо за уплату:
CIBC – 2935 Lake Shore Blvd. M8V 1J5
Transit Number: 00222
Institution Number 010
Account Number – 1110039
Swift Code: CIBCCATT

Уплата може да се изврши и директно путем мејла, пасворд Благоја Ристић.

 

Check Also

Арно Гујон посетио Србе у Федерацији БиХ и поделио поклоне ђацима

Директор Управе за сарадњу с дијаспором и Србима у региону Арно Гујон поделио је ђацима …