srlaten

Пријава пројеката за конференцију у Москви

извор:  РТС

Привредна комора Србије је уз помоћ Канцеларије владе Србије за дијаспору и Србе у региону позива привреднике, локалне самоуправе и државне институције да до краја августа предложе пројекте за Инвестициону конференцију Србије, која ће се одржати 30. октобра у Москви.

Пројекти који буду предложени на Инвестиционој конференцији биће селектовани, припремљени и обједињени у каталог који ће бити пласиран потенцијалним инвеститорима у Русији и другим земљама Заједнице независних држава.

Инвестициону конференцију Србије организује ПКС у сарадњи са Трговинско-индустријском комором Русије, уз подршку влада две земље.

У саопштењу Привредне коморе се наглашава да је конференција право место да се потенцијалним инвеститорима представе пројекти из свих сектора привреде, од инфраструктурних државних пројеката, пројеката компанија из енергетике, пољопривреде, прехрамбене индустрије, туризма и услуга, до предлога предузећа у процесу реструктурирања и приватизације.

„Циљ ПКС-а је да споји добре идеје и пројекте са озбиљним инвеститорима који ће их препознати као профитабилне и перспективне. Представљање пројеката и директни разговори са потенцијалним инвеститорима из Русије биће добра прилика за привлачење капитала у Србију и иницирање заједничких пословних аранжмана“, наглашава се у саопштењу.

Инвестициона конференција у Москви била је тема јучерашњег састанка председника Привредне коморе Србије Жељко Сертић са директорком Канцеларије владе Србије за дијаспору и Србе у региону. Овом састанку је присуствовао и председник Скупштине дијаспоре, Драган Станојевић, који је и скупштински делегат Русије, Украјине и Белорусије и један од највећих извозника домаћих производа у ове земље. Он ће бити активно укључен се у организацију Инвестиционе конференције и повезати Комору са другим руским, украјинским и белоруским инвеститорима.

Документа за пријаву пројеката на српском и руском језику, као и све друге неопходне информације налазе се на сајту Привредне коморе Србије.

Check Also

Гујон о Олуји: Не смемо да заборавимо 1.881 убијеног Србина и 220.000 прогнаних

Директор Управе за сарадњу с дијаспором и Србима у региону Арно Гујон је изјавио да …