srЋирилицаlatLatinicaenEnglish

Пријем у Амбасади Р. Србије у Софији за пословне људе пореклом из Србије

Амбасада Републике Србије у Бугарској окупила је пословне људе, представнике српске заједнице, на пријему 27. октобра 2019. године.

Међу 60 званица, гости су били представници „Теленора“, „Новартиса“, „ИБМ-а“, „Хајнекена“, „Лили дрогерија“, „Кока коле“, „Силвер стар-Мерцедеса“, „Цептера“, „Боша“, „Пернод рикарда“, „Вивакома“, „Сан Марко-а“,“Спорт вижн-а“, „Пинк плус маркета“, власници неколико угоститељских објеката, лектори српског језика на универзитетима у Софији и Великом Трнову и представници спортских клубова.

Обратио им се амбасадор Жељко Јовић, који је уз добродошлицу и задовољство великим одзивом, нагласио да се овим догађајем Амбасада отвара за сарадњу са свим представницима српске заједнице који живе и раде у Бугарској, чланове њихових породица и све који својим радом доприносе новом квалитету сарадње Србије и Бугарске. Истакао је да ће се ова пракса окупљања наставити.

Реакције гостију биле су једногласне у оцени да је Србима у Бугарској оваква веза са матицом изузетно значајна и да је виде као опредељење Србије да подржи своје грађане, што за њих има посебан значај.

Check Also

Донација Србије Српској – помоћ у борби против вируса Covid19

извор: srbija.gov.rs Председник Републике Србије Александар Вучић обишао је данас, заједно са потпредседницом Владе и …