srlaten

Признања „Златно перо Штајерске“

У суботу, 19. новембра 2016. додељена су признања „Златно перо Штајерске“ Радију „Слово љубве“, Ђуру Милекићу и Божидару Дринићу.zlatno_pero-01

„Златно перо Штајерске“ припало је ове године Радију „Слово љубве“ радију Архиепископије београдско-карловачке и емсији „Српски мост“.

Ђуру Милекићу, српском књижевнику из Аранђеловца, редовном члану Удружења књижевника Србије са 32 објављене књиге, припало је „Златно перо Штајерске“.

Треће Златно перо Штајерске припало је Божидару Дринићу, уреднику часописа »АГРАР« из Зрењанина који је за непуне две године повезао, побратимио десет словеначких градова са десет српских градова.

Раде Бакрачевић је председник комисије за  признања »Златног пера Штајерске« за 2016. годину Награђене је изабрала комисија у саставу:  Марко Лопушина, уредник »Вечерњих новости, Зорица Зец из Београда, новинар и књижевник, Радомир Чубрановић из Новог Сада, новинар, главни уредник „Штајерских новости“ за подручје Војводине, Здравко Мајсторовић из Мурске Соботе, уредник фотографије, Драган Павић, предузетник из аустријског Граца, потпредседник Српског културног друштва Штајерска заједница и Добре Стојановски из Раденаца, секретар комисије.

У просторијама “Удружења Краљевина Србије“ је Ђуро Милекић, предао признање “Срспски витез” Раду Бакрачевићу.

У просторијама Удружења Краљевине Србије у Београду, под покровитељством ЊКВ Александра Карађорђевића, исте вечери, Раде Бакрачевић, заслужни грађанин Краљева, новинар, уредник часописа »Штајерске новости« и председник Српског културног друштва Штајерска заједница из Марибора, проглашен је за Српског витеза.

Још једно престижно признање “Повељу” Раду Бакрачевићу, предала је Маја Ковачевић, главна уредница “Краљевских новина”, мајке десеторо деце, трудбеника на залагању за вишедетне породице, носиоца идеје и активности кроз „Удружење Персиде Карађорђевић“.

Љубивоје Ршумовић, српски књижевник такође је добитник повеље. Свечаности су присуствовлаи представници Новог Сада, Крагујевца, Аранђеловца, Прањана, Београда. Члан Крунског савета госп. Предраг Марковић је поздравио госте и задржао се у срдачном разговору са награђенима.

З. Зец, главни и одговорни уредник  Интернет новине сербске

Check Also

Откривен споменик посвећен свим генерацијама Срба у Канади

Српска заједница добила је споменик који је посвећен свим генерацијама Срба који су сачували наше …