srЋирилицаlatLatinicaenEnglish

Пројекат „Запослимо Србију“ у Сомбору

У Сомбору је 13.маја 2013.године одржан састанак представника општина западно-бачког округа и Канцеларије за сарадњу с дијаспором и Србима у региону, која је уједно иницирала пројекат „Запослимо Србију“, тему састанка.

Заменик директора Канцеларије за сарадњу с дијаспором, Александар Влајковић истакао је значај представљања погодности и пројеката свих опсштина потенцијалним инвеститорима. Пренео је да ће Канцеларија нудити пројекте пре свега нашим пословним људима у расејању који ће моћи даље те пројекте да представе потенцијалним инвеститорима у земљама у којима живе. Посебно ће се инсистирати на пројектима мале вредности које је лако покренути.

Представници свих општина су истакли значај те иницијативе као и да још увек постоје бирократски проблеми. Оцењују, такође, да постоји велики неискоришћени потенцијал за покретање многих послова. Велике могућности овог региона су у развоју пољопривреде, прехрамбене индустрије али и друге лаке индустрије,попут текстилне.

Састанку су присуствовали, од високих представника општина западно-бачког округа, Мр Душан Јовић(начелник Округа), Смиља Драгин (руководилац Округа задужен за развој општина), Др Живорад Смиљанић (председник опстине Апатин), Милан Ракас (пом.градоначелника Сомбора, за економска питања), Никола Кривокућа (зам.прдеседника општине Оџаци), Драгица Јотановић (Шеф кабинета председника општине Кула), Милош Данилов (представник Агенције за развој општине Кула), Ендре Фарбаш (представник општине Кула задужен за развој).

Check Also

Глумци представили игру за децу која подстиче учење српског језика и културе

Директор Управе за сарадњу с дијаспором и Србима у региону Арно Гујон примио је глумце …