srlaten

Промовисан роман Вјере Рашковић

У организацији СПКД „Просвјета“ одбор у Аустрији, у Храму васкрсења Христова у Бечу,  14. новембра  одржана је промоција књиге „Пасијанс или стрпљење“ Вјере Рашковић Зец. О књизи су говорили академик Матија Бећковић, Срђан Мијалковић и Светлана Матић из „Просвјете“ и ауторка.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Гуслар Радован Шоић је својим наступом отворио промоцију и подсетио да су гусле, једнa од универзалних вредности српског рода, сачувале све наше митове и да оне представљају језик, музику и јуначки разговор.

Срђан Мијалковић је истакао да је са задовољством прихватио да буде рецензент књиге „Пасијанс или стрпљење“ ауторке, која је члан бечке „Просвјете“ од њеног оснивања и уједно се захвалио што је половину прихода од продатих књига, ауторка поклонила Просвјетиној школи српског језика.

Академик Матија Бећковић је нагласио да је Вјера дала смисао животу и постојању, а да би се написала оваква књига, потребан је читав један живот. Говорио је и о томе да је лично познавао др Јована Рашковића, иначе брата Вјере Рашковић, a присутнима дочарао један део њихових заједничких разговора.

Check Also

Срби из Пљеваља: Ово је велики дан за нас

Директор Управе за сарадњу с дијаспором и Србима у региону Арно Гујон заједно с владиком …