srЋирилицаlatLatinicaenEnglish

Просвјета из Беча код Срба у Темишвару

Протеклог викенда у Темишвару су гостовали чланови и пријатељи одбора СКШД Просвјета из Аустрије. Циљ посете је било упознавање са радом и организацијом Срба у Румунији, учешће на манифестацијама у оквиру Дана српске културе, али и дружење са пријатељима, Србима из Темишвара и осталим бројним гостима, учесницима разних културних програма и излагачима на сајму књига у Темишвару.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

У Српској гимназији „Доситеј Обрадовић“ представљена је књига „О љубави с љубављу“ Александра Чотрића и Светлане Матић, члана УО Просвјете. Домаћини су били директор школе Јадран Кланица и српски посланик у румунском парламенту Славомир Гвозденовић. Ученике и наставнике поздравио је и Срђан Мијалковић, председник Просвјете, подсетивши их да се радују и уживају учећи у својој школи, јер многа друга деца, као на пример српска у Аустрији, немају такве школе, и готово никакву прилику да се образују на свом матерњем језику и често су изложена асимилацији.

На отварању Мини сајма српске књиге у Темишвару, на коме је учествовало тридесетак издавача, посебну пажњу привукла је „Споменица Младе Босне 1914-2014“, академика Војислава Максимовића.

Check Also

Међународно квиз такмичење ,,Знаменити Срби“

Извор: Фондација ,,Мир Божији“ Пројекат „Знаменити Срби“ је  културна манифестација васпитнo-едукативног карактера која ће се …