srЋирилицаlatLatinicaenEnglish

Просвјета изабрала ново руководство

Одбор СПКД ПРОСВЈЕТА у Аустрији одржао је прву редовну Скупштину друштва, на којој је разрешена досадашња управа и изабрано ново руководство. Осим поново изабраног председника Мијалковића, у управи су и потпредседник Жељко Гашић, секретар Гроздана Булов и заменица Марија Павловић, благајник Недељко  Савић са заменицом Викторијом Ковтун, као и чланови управе Светлана Матић, Милорад Самарџија и свештеник Крстан Кнежевић.

За почасне чланове Друштва изабрани су: књижевници Радослав Братић и Рајко Петров Ного, проф. Душан Јовановић, проф. Никола Асановић, дипломата Михајло Вујовић, као и академик Матија Бећковић. Сви они су до сада са много успеха подржавали Друштво и ово признање је похвала и почаст њиховим досадашњим активностима на том плану.

СКПД Просвјета Аустрија је саопштила да овом скупштином улази у нову фазу развоја коју ће обележити већи квалитет и појачана ефикасност рада на свим пољима културно-просветног делања.

На скупштини је додељен један број захвалница и повеља, свима онима који су на овај или онај начин подржали рад Друштва. У уметничком делу програма наступила је соло вокалисткиња Јелена Крстић, као и млади уметници СараНиколић на гитари и Богдан Лакетић на хармоници.

Скупштини су присуствовали отправник послова Амбасаде Србије Горан Брадић, представница Конзулата Итан Павловић-Јеремић, амбасадорка БиХ Тања Милашиновић-Мартиновић, директор Представништва Републике Српске Младен Филиповић, архијерејски намесник за Аустрију отац Петар Пантић, који је благословио скуп, као и представници партнерских организација у Бечу и Аустрији, припадници јавног живота, као и многи уметници и привредници.

Check Also

Одржана онлине конференција: ТЕСЛА – ИКОНА ДИЈАСПОРЕ

Традиционална годишња конференција посвећена Николи Тесли, у организацији Теслине научне фондације (ТНФ) из Филаделфије ове …