srЋирилицаlatLatinicaenEnglish

Просвјета представила писце, књиге, музику и храну

Протеклог викенда, одбор Просвјете у Аустрији је са две манифестације окончао календарску годину. Одржано је традиционално „Вече српске хране и музике“, намењено пријатељима Просвјете свих националности и представљене су две књиге српских аутора.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

„Овакве вечери су права прилика да се заинтересоване Бечлије боље упознају са кулинарским, али и музичким благом у најбољој српској традицији. Домаћин је био члан Друштва, Владан Радовановић, власник ресторана „Габелцо“ који је гостима понудио стара српска јела, а за музички део уживања побринуо се „Балкан салса“ бенд. Пратеће понуде били су„Кратки курс српског језика“ и „Играј српски, да ти се сви смеју“ , што је ово вече, претворило у презентацију највеселијих и најукуснијих српских традиција. Посебно су уживали аустријски гости, којих је било колико и домаћих. Успех ове вечери, која се одржава већ трећи пут, показао је да је ово добар пут за уклањање предрасуда, и бољег међусобног упознавања, кроз добру храну, песму и игру. Био је ово добар начин да се тим Просвјете кроз дружење захвали свима који су помогли да ова година за Друштво буде плодна и успешна“, саопштила је Просвјета.

Чланови Просвјете задужени за координацију школе српског језика, одржали су родитељске састанке у одељењима школе у другом и трећем округу, подсетивши да школа напредује, да тренутно има око 120 ђака, и да до краја семестра има још доста посла на организовању образовања наших најмлађих, који најзад могу да уче свој језик и упознају се са културом и традицијом свог народа.

Просвјета је представила и књиге својих аутора, Касијане Милошевић „Преко трња до звезда“ и Драгољуба Пановића „Приче из Љубовије“.

Check Also

„Струјно коло“ за Теслин рођендан

Удружење наставника музичке културе Србије под покровитељством Министарства спољних послова – Управе за сарадњу са …