srЋирилицаlatLatinicaenEnglish
Почетна >>> Актуелно >>> Просвјетина школа српског језика у Бечу

Просвјетина школа српског језика у Бечу

Српско просвјетно и културно друштво „Просвјета“ из Беча позива заинтересоване да упишу своје најмлађе у „Просвјетину школу српског језика“.

Настава Просвјетине школе се одвија већ 5 година и намењена је деци узраста од 7 до 14 година и обухвата учење ћирилице, културе и историје српског народа. Школа службено почиње са радом 1. октобра, а часови ће се одржавати недељом од 12.00 до 14.00 сати. Предавања ће реализовати професори српског језика, запослени у аустријским основним школама или они који имају педагошко образовање и искуство у раду са ученицима.

Пријављивање се састоји од попуњавања формулара и слања на office@просвјета.ат. Опширније информације могу се пронаћи на веб-сајту СПКД „Просвјета“ www.prosvjeta.at.

Формулар за пријаву можете преузети ОВДЕ.

Пројекат „Школа српског језика“ је суфинансиран средствима Управе за сарадњу с дијаспором и Србима у региону Министарства спољних послова Републике Србије.

Check Also

„Млади у опери“ и „Народно позориште у 10 чинова“ у Ријеци, Пули и Гомирју

У згради Државног архива у Ријеци (некадашњи дворац аустријског надвојводе Јозефа Карла Лудвига Хабсбурга), 07.11.2019. …