srЋирилицаlatLatinicaenEnglish

Први Форум Српског института у Вашингтону

Први форум Српског института из Вашингтона одржан је 23. новембра у присуству угледних чланова дипломатије Србије и Грчке.

SI

Председница Српског института Данијела Сремац  истакла је да се најбитније одлуке које се односе на Балкан и цео свет доносе у Вашингтону и да пројекти Института раде за интересе српског народа.

„Српски институт је основан марта ове године са циљем да се представе стручна мишљења путем књига, чланака, преко видео снимака и састанка са члановима Конгреса и америчке владе, са академским институцијама, медијима и јавношћу.  Планирамо да одржимо Српске Дане на “Кепитол Хилу“ да предамо важне књиге о нашој култури члановима Конгреса. Планирамо да снимимо филм о Србији и да снимимо видео емисије за интернет на енглеском“, рекла је Сремац. 

На Форуму су говорили и председник Одбора Института Алекс Мачески, амбасадор Србије у САД Владимир Петровић, политички саветник грчке амбасаде у САД Антонис Папакостас. Професор Елефдејриос Мајкл говорио је о грчком и кипарском искуству на путу ка ЕУ примењено на Србију, а економиста и члан Одбора Института Виктор Пригл о економском развоју Србије.

Check Also

Донација Србије Српској – помоћ у борби против вируса Covid19

извор: srbija.gov.rs Председник Републике Србије Александар Вучић обишао је данас, заједно са потпредседницом Владе и …