srlaten

Пунолетство ОССИ – ја

извор: Танјуг

Организација српских студената у иностранству (ОССИ) одржала је у суботу 15. августа у Дому народне скупштине у Београду свечану седницу поводом 18 година континуитета у раду те организације.

ossi1
print screen Танјуг

Председник организације Александар Јаковљевић изразио је задовољство због, како је навео, прославе пунолетства ОССИ, којим је доказана јачина и успешност организације из године у годину.
Према његовим речима, чланови ОССИ остају у организацији и када се запосле и постану успешни, остају верни организацији коју поштују.

Изразивши жаљење због оправданог изостанка једног од оснивача ОССИ и бившег министра Вука Јеремића, Јаковљевић је навео да је Јеремић постао члан саветодваног одбора организације.

Директорка Београдског фонда за политичку изузетност Соња Лихт поручила је окупљеним члановима ОССИ да су они будућност Србије, јер без њих нашој земљи нема будућности.
„Не смемо да будемо извозници најбољег фактора. Потребно је да ово друштво и држава стану иза вас. Не смемо да дозволимо да ваш потенцијал остане неискоришћен, рекла је Лихт, указујући да ће одливањем младих паметних људи ова држава остати без „малих сивих ћелија, негде на периферији“. Према њеним речима, нећемо моћи да одмакнемо са периферне позиције у којој се Србија сада налази, ако не будемо користили „мале сиве ћелије“. Лихт сматра да периферна позиција у глобалистичком друштву пре доноси баријере, него могућности.

ОССИ је међународна, невладина организација основана 1997. годне са циљем да окупи српске студнте у иностранству и омогући им лакши повратак у земљу, као и да промовише Србију у свету.
Организација је до сада успоставила значајан број институционалних веза и партнерстава како у Србији, тако и у иностранству, а жели да још више ојача сарадњу са домаћим приватним сектором, како би својим члановима омогуцила лакши повратак у земљу.

Check Also

Срби из Пљеваља: Ово је велики дан за нас

Директор Управе за сарадњу с дијаспором и Србима у региону Арно Гујон заједно с владиком …