srЋирилицаlatLatinicaenEnglish

Рад Саве Штрпца представљен у Бечу

У оквиру програма одбора Просвјете у Аустрији – Култура сећања, гост Друштва протеклог викенда био је Саво Штрбац, председник Информационо-документационог центра „Веритас“. Он је у петак 11. и у недељу 13. децембра представио бечкој публици свој рад у „Веритасу“ и књижевно стваралаштво.

Strbac govori publici

„Срби су грађани света, народ добар и радан. Треба да се поносимо нашом децом и завичајем, јер државу чине људи. Међутим, Срби имају лош однос према прецима и својој бурној историји. Зато треба отворено да говоримо о жртвама и трагедији српског народа са којом треба изаћи у свет и интернационализовати је“, рекао је Штрбац.

Он је присутне обавестио о оснивању организације „Српски меморијал“ чији је циљ да подсети и прикупи имена свих српских жртава у протеклим ратним сукобима, почевши од Првог светског рата, па све до ратова деведесетих година прошлог века на просторима бивше СФРЈ.

Делове из објављених књига аутора читала је Сенка Лучић, новинарка листа „Политика“, са посебним освртом на текст „Наш Патријарх Павле.

Саво Штрбац је са сарадницима посетио ученике који похађају наставу Просвјетине школе српског језика у Храму Васкрсења Христова, пожелевши им много успеха у раду и учењу ћирилице. Након потписивања књига, дружење са ученицима је завршено заједничким фотографисањем.

Check Also

„Струјно коло“ за Теслин рођендан

Удружење наставника музичке културе Србије под покровитељством Министарства спољних послова – Управе за сарадњу са …