srlaten

Радна група за израду Акционог плана

Канцеларија за сарадњу с дијаспором и Србима у региону основала је међуресорну Радну групу за израду Акционог плана за спровођење Стратегије за унапређење и јачање односа матичне државе и дијаспоре и матичне државе и Срба у региону за 2013. и 2014. годину.

Задатак Радне групе је да припреми Акциони план за испуњавање обавеза које Република Србија има у односу ка дијаспори и Србима у региону, утврђене Стратегијом.

Милан Лаловић, саветник директора за пројектне активности у Канцеларији за сарадњу са дијаспором, именован је за председника Радне групе, која броји 22 члана из различитих министарстава, Института за упоредно право, Агенције за промоцију извоза и Народне банке Србије.

На конститутивном састанку, који је одржан у Канцеларији за дијаспору, оквирно је договорено да се Акциони план усвоји у наредна три месеца.

Са лева: Веселин Сјеклоћа – специјални саветник министра грађевинарства и урбанизма, Љубиша Милосављевић – државни секретар у Министарству финансија и привреде, др Славка Драшковић – директорка Канцеларије за сарадњу с дијаспором и Србима у региону, Дејан Новаковић – државни секретар у Министарству енергетике, развоја и заштите животне средине, Душан Протић – помоћник министра за нормативне и управне послове у Министарству спољне трговине и телекомуникација, Јован Мијаковић – помоћник министра одбране.

Директорка Канцеларије Славка Драшковић поздравила је чланове Радне групе, пожелела им успешан рад и изразила задовољство што ће на изради плана радити високостручан кадар.

Славка Драшковић се непосредно пре састанка радне групе сусрела са државним секретаром у Министарству финансија и привреде Љубишом Милосављевићем, државним секретаром у Министарству енергетике Дејаном Новаковићем, помоћником министра одбране Јованом Мијаковићем и специјалним саветником министра грађевинарства Веселином Сјеклоћом.

Check Also

Конкурс за доделу крупне стоке повратницима у БиХ

Центар за подршку повратницима у Унско-сански кантон БиХ, који је добио средства од Управе за …