srlaten

Развој Подриња с обе стране Дрине

Миломир Мандић, саветник директора Канцеларије за дијаспору и Србе у региону именован је за члана Радне групе која ће радити на стварању бољих животних услова кроз програм економског развоја 28 општина у Србији и Српској.

О пројекту „Подриње“, разговорали су директорка Канцеларије за дијаспору др Славка Драшковић, саветник Миломир Мандић и руководилац Групе за статусна питања Звонко Шошевић са директором Представништва РС Млађеном Цицовићем и помоћницом министра за економске однос и регионалну сарадњу РС Јованом Чаркић.

Мандић каже да је кроз пројекат развоја општина Подриња, недавно потписани Меморандум о сарадњи влада Србије и Српске ради јачања веза са дијаспором, добио нови интензитет.

„Суштина пројекта за Подриње је бољитак за 1,3 милиона становника који живе с обе стране Дрине. Радна група ће израдити програм и акциони план за развој Подриња, дефинисаће активности и средства која ће се трошити за реализацију овог пројекта. Влада Републике Српске препознала је вредности пројекта „Запослимо Србију“, који је покренула Канцеларија и он ће добити национални карактер јер ће се проширити и на Српску“, рекао је Мандић.

На пролеће следеће године у плану је заједничка инвестициона конференција у Подрињу за дијаспору, која би превасходно била намењена потенцијалним инвеститорима из дијаспоре.

Check Also

Арно Гујон посетио Србе у Федерацији БиХ и поделио поклоне ђацима

Директор Управе за сарадњу с дијаспором и Србима у региону Арно Гујон поделио је ђацима …