srlaten

С амбасадором Аустрије о посети Бечу

Директорка Канцеларије за сарадњу с дијаспором и Србима у региону др Славка Драшковић боравиће службено у Бечу, од 23. до 27. јануара, где ће се састати са аустријским званичницима и представницима српске дијаспоре. Она је данас о овој посети, као и о унапређењу положаја бројних Срба који живе у Аустрији,  разговарала са амбасадором ове државе у Београду Јоханесом Ајгнером.

Директорка Канцеларије ће се у Бечу састати са Себастијаном Курцом, државним секретаром у Министарству унутрашњих послова Аустрије, који је задужен за интеграције. Она ће разговарати и са Сандром Фрауенбергер, министарком за интеграције у граду и покрајини Беч, као и са Клаудијом Шмид, савезном министарком за школство, уметност и културу.

У оквиру своје посете Бечу, директорка Драшковић обићи ће представнике српске заједнице и састаће се са нашим студентима, истакнутим уметницима и привредницима који живе у Бечу. Она ће се посебно срести са Србима из Пожаревца, како би догоровили учешће у пројекту привредног повезивања завичајних удружења у дијаспори са местима у Србији одакле су потекли. Планирана је и посета Српској православној црквеној општини Светог Саве и присуство на свечаном балу поводом прославе Дана Светог Саве.

Беч важи за највећи „српски“ град после Чикага, јер у њему живи око две стотине хиљада Срба, који имају Српски културни центар, Цркву и бројне организације, клубове и удружења.

Check Also

Срби из Пљеваља: Ово је велики дан за нас

Директор Управе за сарадњу с дијаспором и Србима у региону Арно Гујон заједно с владиком …