srlaten

Сајам српских брендова у Инзбруку

Поводом Сајма српске привреде и српских брендова САСПО 2014 директорка Канцеларије Владе Србије др Славка Драшковић примила је потпредседника Српско-аустријско-италијанског удружења привредника Тирол (САИУПТ) Станка Радановића и пружила подршку овој манифестацији.

фото: РТС
фото: РТС

Сајам ће се одржати од 28. до 30 марта од 10 до 22 часова,  у строгом центру Инзбрука (Markt platz). Радановић је рекао да ће то бити прилика да се упознају потенцијали за инвестирање у Србију и Републику Српску, као и могућност да се средња, мала предузећа, као и самостални делатници и занатлије, представе широкој јавности.

[blockquote_left] Богат програм

У оквиру сајма одржаће се округли сто привредника на тему „ Могућности инвестирања“, састанак привредних делегација Савет градова, САПИ ПР Центар и Бизнис форума, као и састанак менаџера удружења са делегацијама привредника и туристичким организацијама из Тирола. Посетиоци ће моћи да уживају у концерту озбиљне музике и џеза српских музичара и у фестивалу српске традиције.

 [/blockquote_left]

Директорка др Славка Драшковић рекла је да је Канцеларија препознала значај сајма који ће представити привредне потенцијале Србије и позвала све који су у могућности да посете манифестацију, не само због њеног економског, већ и културолошког значаја.

„Биће то јединствена прилика за привредно-пословне сусрете и размену искустава, као и директно успостављање и побољшање економско-привредних односа пословних људи из Аустрије, Италије и Србије“, рекла је она.

Потпредседник САИУПТ Радановић је нагласио да су на Сајам позвани пословни људи из Тирола, али да се очекује и велики број туриста који пролазе Стари град. Он је додао да ће сајам обележити и пропратне манифестације које ће представити Србију и Републику Српску.

САСПО 2014 организује Удружење привредника Тирол под покровитељством Канцеларије Владе за дијаспору и Србе у региону уз подршку Градске управе Инзбрука.

Check Also

Арно Гујон посетио Србе у Федерацији БиХ и поделио поклоне ђацима

Директор Управе за сарадњу с дијаспором и Србима у региону Арно Гујон поделио је ђацима …