srlaten

Шампионски тим Косово-Книн

Извор: Глас Српске

Екипа Косово-Книн из Београда победник је 18. издања Кошаркашког европског првенства српске дијаспоре које је одржано у Бањалуци. Београдска екипа славила је у финалу против домаћина, бањалучког Баскета 2000 резултатом 56:45. Утакмице су трајале по 32 минута (четири пута по осам), а финални сусрет боље су отворили домаћи кошаркаши који су имали предност на полувремену.

кошаркаши

Ипак, трећа четвртина показала се као пресудна коју су играчи Косово-Книна решили са осам поена разлике коју су успели да сачувају до краја. Треће место на турниру припало је екипи Синђелића из Гетеборга (Шведска), док је најбољи стрелац Драгиша Најдановић, кошаркаш Баскета 2000 из Беча, који је убацио 100 поена. Награда за фер-плеј отишла је у руке екипе „Отписани“ из Бергена (Норвешка). За најкориснијег играча турнира проглашен је Милан Дозет из победничке екипе.

– Први пут учествујем на овом турниру и било је заиста лепо дружење пре свега. Екипу у којој сам играо познајем још одраније и са већином играча преко лета рекреативно играм баскет. С обзиром на то да сам пре неколико дана завршио каријеру звали су ме да играм са њима и наравно да сам прихватио позив. Можда је кошарка била у другом плану, иако је била много квалитетнија него што сам очекивао – истакао је Дозет.

Њему је ово други трофеј у само неколико дана пошто је недавно постао шампион БиХ са Игокеом и након тога се опростио од активног играња.

– Одиграли смо пет утакмица у три дана, а ипак су у питању момци који нису активни спортисти. Мислим да су на крају сви задовољни што су дошли у престоницу Републике Српске Бањалуку и дружили се. То највише значи екипама из иностранства са којима ћемо наставити дружење пре њиховог одласка кући – додао је Дозет.

Следеће године првенство ће бити одржано у Минхену.

Check Also

Селаковић и Гујон с дијаспором у седишту СНО у Чикагу

Министар спољних послова Никола Селаковић поручио је Србима у Чикагу да су држави Србији, као …