Саопштење - Управа за сарадњу са дијаспором и Србима у региону

Title
Idi na sadržaj
Арно Гујон добитник јубиларне награде "Најбеограђанин"
31.03.2023   
Саопштење

Директор Управе за сарадњу с дијаспором и Србима у региону Арно Гујон добио је јубиларну 20. награду „Најбеограђанин“ коју додељује РТВ Студио Б, због доприноса истински космополитском духу Београда, у времену пуном изазова за очување јединственог духа српске престонице.

 

„Арно Гујон је тиме што је одлучио да живи у Београду, ради, заснује породицу и одгаја своју децу, у тренутку када су многи одлучивали да из њега заувек оду, показао да овај град имамо због чега да волимо, али и да морамо да радимо на томе да буде још боље место за живот. Ходајући путем којим је тачно 100 година пре њега прошао знаменити Арчибалд Рајс, Арно Гујон је `Најбеограђанин` који нам је својим избором вратио веру у чувену паролу Београд је свет“, наводи се у образложењу. Скулптура Куле Гардош и плакета уручене су Гујону на његовом радном месту, у Управи, уочи 53. рођендана РТВ Студио Б.

 

Гујон је рекао да је Београд град који чува своје корене а у исто време је гостољубив и отворен за све људе.

 

„Ово признање је доказ да људи који нису из Београда, ни из Србије, могу да буду прихваћени најсрдачније могуће. У овом граду се проширила моја породица, овде моја деца одрастају и школују се. У Београду желим и да остарим“, рекао је Гујон.

 

Арно Гујон преселио се из Француске у Београд 2012. године. У престоници Србије живи са супругом Иваном и 3 деце: Миленом, Иреном и Виктором.

 

"Најбеограђанин" је награда коју традиционално, на свој рођендан 1. априла, додељује ТВ Студио Б.

 

Министарство спољних послова Републике Србије - Управа за сарадњу са дијаспором и Србима у региону © Сва права задржана
РЕПУБЛИКА СРБИЈА
МИНИСТАРСТВО СПОЉНИХ ПОСЛОВА
Управа за сарадњу с дијаспором
и Србима у региону
Nazad na sadržaj