Саопштење - Управа за сарадњу са дијаспором и Србима у региону

Title
Idi na sadržaj
Гујон приредио радни ручак за српске владике из дијаспоре
18.05.2023   
Саопштење

Директор Управе за сарадњу с дијаспором и Србима у региону Арно Гујон приредио је радни ручак за владикe из дијаспоре који у Београду присуствују Сабору СПЦ.

 

Присуствовали су митрополит аустралијско-новозеландски Силуан и епископи: аустријско-швајцарски Андреј, јужноцентралноамерички Кирило, западноевропски Јустин, источноамерички Иринеј, канадски Митрофан, новограчанички средњоамерички Лонгин, британско-скандинавски Доситеј и викарни епископи хумски и моравички Јован и Антоније. Такође, састанку су присуствовали директор Управе за сарадњу с црквама и верским заједницама Владимир Рогановић и његов помоћник Марко Николић.

 

Арно Гујон је рекао да Управа подржава пројекте СПЦ у дијаспори јер је црква стожер окупљања Срба у расејању и чувар идентитета и вере у дијаспори.

 

„Позвао сам представнике СПЦ у дијаспори на радни ручак и изузетно ми је драго што неке од њих поново видим а неке сам данас упознао. Сваке године Управа финансира вредне пројекте у сарадњи с црквом. Прошле године смо, на пример, опремили учионицу колеџа Свети Сава у Аустралији, основали смо, уз помоћ владике Андреја, допунске школе српског језика на Малти и помогли окупљање дијаспоре поводом верских празника, а финансирали смо и издавање неколико књига“, рекао је Гујон

Министарство спољних послова Републике Србије - Управа за сарадњу са дијаспором и Србима у региону © Сва права задржана
РЕПУБЛИКА СРБИЈА
МИНИСТАРСТВО СПОЉНИХ ПОСЛОВА
Управа за сарадњу с дијаспором
и Србима у региону
Nazad na sadržaj