srlaten

Сарадња с општином Сечањ

Ради наставка и унапређења сарадње са локалним самоуправама, представници локалне Канцеларије из општине Сечањ Новак Зубац, председник Скупштине културно просветне заједнице и Марко Иванишевић, задужен за односе са јавношћу посетили су Канцеларију за сарадњу с дијаспором и Србима у региону. 

У разговору са саветником директора Канцеларије Растком Јанковићем договорени су ближи облици узајамне културне сарадње – у овом случају од посебног значаја, јер се односи на локалну пограничну и регионалну сарадњу са суседном Румунијом.

Иако недовољно развијен, Сечањ је познат као једна од најагилнијих културних средина којој ће добродоћи мања донација књига за предшколце добијена приликом посете.

Иначе, Сечањ је, поред осталог, познат по позоришту са стотридесетогодишњом традицијом у коме се сваке године одржава финале позоришних аматера Војводине; по традиционалним сусретима Писаца са границе – сарадњи са колегама из Румуније; по локалном Радио – Сечњу; по бројним оствареним али и планираним пројектима пограничне и регионалне сарадње, што је вероватно допринело да у Просторном плану АП Војводине локални прелаз Јаша Томић – Фењ добије статус међународног прелаза још 2009. године.

Check Also

Срби из Пљеваља: Ово је велики дан за нас

Директор Управе за сарадњу с дијаспором и Србима у региону Арно Гујон заједно с владиком …