srlaten

Сарадња српских и грчких предузећа

Уз подршку Канцеларије за дијаспору, биће дефинисана партнерска сарадња Асоцијације малих и средњих предузећа и предузетника Србије (АППС) и Грчко-српског трговинског и индустријског удружења, као и могућности заједничког учешћа на пројектима ЕУ.

Ово је договорено на састанку саветника директорке Канцеларије за дијаспору у сегменту пословне сарадње са дијаспором Милана Лаловића са директором Грчко-српског трговинског и индустријског удружења Вукашином Срећковићем и представницима АППС, на челу са Жарком Милисављевићем, председником Асоцијације.

Милосављевић је предложио избор заједничких приоритета за почетак сарадње Асоцијације малих и средњих предузећа и Грчко-српског трговинског и индустријског удружења, нарочито у домену технолошких иновација и примени нових технологија, за које Асоцијација процењује да су веома потребне српској привреди.

Вукашин Срећковић је представио Грчко–српско удружење и истакао потребу за интензивирањем сарадње малих и средњих предузећа из Грчке и Србије, напоменувши да је пословна сарадња ове две земље вредна неколико стотина милиона евра на годишњем нивоу, али да би могла да буде много већа уколико се успостави оперативна партнерска сарадња.

„Велика конфедерација малих и средњих предузећа Грчке, у оквиру које послују два Института за пружање подршке оваквим предузећима, заинтересована је за партнерску сарадњу са истим сектором у Србији, нарочито кроз заједничко учешће у пројектима Европске уније“, рекао је председник грчко-српског удружења.

Милан Лаловић је представио пројекат интерактивног портала „Српска пословна мрежа“ у циљу омогућавања брже и лакше двосмерне комуникације и партнерског односа пословних субјеката из Србије и целог света.

„Велики је значај дијаспоре у процесу партнерског повезивања малих и средњих предузећа из Србије и њиховом отварању према иностранству. За нас су ту од посебне вредности знање и пословни контакти које поседује дијаспора“, истакао је Лаловић.

Check Also

Срби из Пљеваља: Ово је велики дан за нас

Директор Управе за сарадњу с дијаспором и Србима у региону Арно Гујон заједно с владиком …