srlaten

Сарадња Управе и Привредне коморе – Нови пројекти за улагање дијаспоре у Србији

Директор Управе за сарадњу с дијаспором и Србима у региону Арно Гујон разговарао је данас са председником Привредне коморе Србије Марком Чадежом о могућностима инвестирања наше пословне дијаспоре у Србији.

 

Арно Гујон је истакао да је циљ да се кроз сарадњу са ПКС, нашим успешним људима у расејању понуде конкретни привредни пројекти у којима могу да учествују.

„Разговарали смо о могућностима улагања, о организовању пословних форума за привреднике из расејања на којима би били представљени конкретни инвестициони пројекти. Радује ме што постоји обострана жеља за добром сарадњом и што ће бити поново покренут пословни савет дијаспоре у оквиру Привредне коморе Србије“, рекао је Гујон

Председник ПКС Марко Чадеж је рекао да ће Привредна комора Србије обезбедити информације преко својих 16 регионалних комора о конкретним пројектима на локалу у које је већ сада могуће инвестирати, од сектора туризма, улагања у бањске центре и отварања етно-села, до пољопривреде и ИТ сектора.

„Циљ је да се након више деценија покушаја, најзад омогући нашим грађанима из дијаспоре да тачно знају који су пројекти актуелни и где могу да инвестирају свој новац и покрену бизнис у Србији“, рекао је Чадеж.

 

Check Also

Селаковић и Гујон с дијаспором у седишту СНО у Чикагу

Министар спољних послова Никола Селаковић поручио је Србима у Чикагу да су држави Србији, као …