srlaten

Састанак представника Управе и РТ Војводине

Извор: РТ Војводине

Генерални директор Радио-телевизије Војводине др Миодраг Копривица и помоћник директора Сектора за унапређење културних, просветно-образовних и других видова сарадње Управе за сарадњу с дијаспором и Србима у региону, Растко Јанковић разговарали су данас о сарадњи ЈМУ РТВ са медијима Срба у дијаспори у циљу повезивања тих мањинских заједница са земљом матицом, али и о њиховој улози у повезивању земаља Подунавског региона.

dijsaporartv

„На седам платформи, од којих су две телевизијске, три радијске, интернет портал и интернет радио, производимо и емитујемо програм на 13 језика, 24 сата дневно. Емитовање на 13 језика представља велику предност за ову кућу, јер су пре више од тридесет година мањинске заједнице у Србији стекле право да програм уређују на свом језику, што је реткост у Европи“, рекао је Копривица и додао да је до сада остварена успешна сарадња са српским медијима у Печују, Будимпешти, Загребу, Вуковару, Темишвару и другим градовима у региону и да је Радио-телевизија Војводине отворена и заинтересована за проширење и унапређење тог вида сарадње и у другим градовима широм Европе.

Представници Управе са сарадњу са дијаспором и Србима у региону исказали су задовољство како досадашњим активностима РТВ-а, тако и плановима за будућу сарадњу.

Управа са сарадњу са дијаспором и Србима у региону редовно организује конкурсе путем којих помаже културне институције Срба у региону и дијаспори, рекао је Јанковић.

„Мислим да је важно да људи који у региону и дијаспори раде нешто добро, треба да буду медијски испраћени овде, колико год је то могуће“, додао је он.

Копривица и Јанковић су се сложили да се почетак сарадње ове две институције огледа се у унапређењу како међусобне, тако и сарадње РТВ-а са институцијама и медијима српских националних заједница у региону, са тенденцијом да се произведе континуирани програмски садржај који би се бавио тематиком српског народа у расејању.

Check Also

Срби из Пљеваља: Ово је велики дан за нас

Директор Управе за сарадњу с дијаспором и Србима у региону Арно Гујон заједно с владиком …