srlaten

Састанак са наставницима српског језика у Сиднеју

Генерални Конзулат Републике Србије у Сиднеју организовао је радни састанак са наставницима српског језика из тринаест државних школа и црквено-школских општина из Сиднеја и Вулонгонга.

Наставници  су затражили  као приоритет и 15 комплета наставног материјала. Један примерак овог комплета донирао је заменик директора Канцеларије за сарадњу са дијаспором и Србе у региону Александар Влајковић приликом недавне посете.Такође је истакнуто да за ученике нижих разреда недостаје лектира.

Радни део састанка био је посвећен организацији Видовданске академије, централне школске приредбе на српском језику. Приредба се одржава на Универзитету Нови Јужни Велс у Сиднеју и учествују полазници свих српских школа у Аустралији.

Овај састанак потврђује напоре које српска заједница улаже у очување матерњег језика, културе и историје српског народа на простору Аустралије.

Такође су и Министарствио просвете и науке и Канцеларија за дијаспору,у познати са садржином овог састанка у циљу очувања и унапређења сарадње.

Check Also

Гујон се састао с градоначелником Бањалуке Драшком Станивуковићем

Директор Управе за сарадњу с дијаспором и Србима у региону Арно Гујон састао се с …