srЋирилицаlatLatinicaenEnglish
Почетна >>> Вести >>> Савез Срба из региона покренуо своје новине

Савез Срба из региона покренуо своје новине

Извор: РТС

Први број месечног информативног гласила „Српско коло“, у издању Савеза Срба из региона, које се управо појавило пред читалачком публиком, лист је који је, пре свега, посвећен свеобухватном праћењу живота и рада Срба из региона који живе у Србији, али и широм света.

Srpsko kolo 1

Основни задатак листа Српско коло је да прати положај, актуелне проблеме и потребе Срба у свих осам Србији суседних држава, изјавио је Миодраг Линта председник Савеза Срба из региона уз напомену да то неће бити само пуко хронолошко бележење дешавања већ и активно утицање на надлежне да решавају проблеме и потребе наших сународника.

Говорећи за Програм за дијаспору РТС-а Линта је поручио да ће лист такође чувати и афирмисати културу, традицију и обичаје Срба из региона и пратити и сва културна дешавања српске заједнице у суседним земљама.

Лист Српско коло излази на ијекавици а има и своје електронско издање које се може видети на сајту Савеза Срба из региона ssr.org.rs, а сви коментари, предлози и сугестије могу се слати на е-мејл informativnasluzba@ssr.org.rs.

Check Also

Обележен Дан Матице српске – Друштва чланова у Црној Гори

У просторијама Књижаре Матице Српске – Друштва чланова у Црној Гори, у Подгорици, 13. новембра …