srlaten

Селаковић: Регионална политика у врху приоритета наше спољне политике

Министар спољних послова Никола Селаковић разговарао је данас у Скупштини Србије са члановима Одбора за дијаспору и Србе у региону о резултатима министарства у тој области и продубљивању сарадње са циљем што ефикасније подршке припадницима нашег народа у суседним земљама и дијаспори.

Министар Селаковић је чланове одбора детаљно упознао са пројектима које су Министарство спољних послова и његова Управа за сарадњу са дијаспором и Србима у региону реализовали у протеклом периоду, као и са будућим плановима.

Селаковић је овом приликом истакао да је регионална политика у врху приоритета наше спољне политике, и да ће Министарство спољних послова, кроз добро планиране пројекте и унапређење рада своје дипломатско-конзуларне мреже, а као поуздан и кредибилан спољнополитички партнер, наставити да сарађује са српском дијаспором и помаже Србима у региону.

Народни посланици интересовали су се за широк спектар питања у вези са положајем Срба у региону и могућностима да кроз парламентарну дипломатију, у синхронизованом деловању са Министарством спољних послова, допринесу активностима наше земље на овом пољу.

На седници Одбора размотрене су конкретне могућности интензивирања сарадње и размене информација кроз чешће организовање тематских седница.

Check Also

Откривен споменик посвећен свим генерацијама Срба у Канади

Српска заједница добила је споменик који је посвећен свим генерацијама Срба који су сачували наше …